Minden, amit érdemes tudni a tömör fa asztalokról és bútorokról

Szerző:

Dátum: január 8, 2018

Ha a tömeggyártás helyett minőségi és igényes tömörfa bútor készíttetése a célod, akkor a legjobb helyen jársz! Alábbi cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

 

Az egyedi bútorok tervezésénél az egyik legfontosabb tényező, hogy milyen anyag használatával szeretnénk elkészíttetni az általunk megálmodott bútorunkat. Az egyik legjobb és legtartósabb választás kétség kívül a tömör fa.

Megmutatjuk, hogy milyen előnyei vannak a tömörfából készült asztaloknak, bútoroknak, és hogy miért érdemes ennek az előkelő anyagnak a használatában gondolkodni.

 

Tartósság

A tömör fa egyik közismert előnye, hogy rendkívül tartós. Egy minőségi tömörfa asztal képes akár több generációt is kiszolgálni, és mindezt úgy, hogy semmit nem veszít eleganciájából, megjelenéséből. Éppen ezért, egy magas minőségű tömörfa asztalra akár 50 év garanciát is adhatnak.

A tömörfából készült bútorokra jellemző, hogy sokkal masszívabbak, stabilabbak, mint más, laminált lapokból készült társaik. Rendszeres és tartós használatú bútorokat kifejezetten érdemes ebből az anyagból készíttetni, ha szeretnénk garantáltan tartós és egyben egyedi bútort a magunkénak tudni.

 

Egyedi megjelenés

Ha már egyedi bútor tervezésén, készíttetésén gondolkozunk, akkor érdemes kihasználni maximálisan az ebben rejlő lehetőségeket a design terén is. Ezen a területen is érdemes meggondolni a tömörfa használatát, mivel szerteágazóbb lehetőségünk nyílik a különböző design elemek használatára. Sokkal egyedibb formavilágú bútorokat, asztalokat készíthetünk tömörfából, mint más egyéb anyagból.

Tökéletesen alkalmas anyag a minimál stílus kedvelőinek, és a klasszikus formavilág rajongóinak egyaránt. Az igazi élő fa használatából adódóan otthonosabb, melegebb hangulatot kölcsönöz lakásunknak. Mivel ténylegesen élő fából készül a bútorunk, így garantált, hogy nem találkozhatunk két ugyan olyan erezetű, kinézetű tömörfa bútorral, ezáltal minden elkészített bútor egyedülálló és megismételhetetlen.

Stílus és elegancia

A tömörfa bútorok készülhetnek más-más fából, amelyek megannyi különböző hangulattal tölthetik meg a helyiséget. Természetes hatásuknak köszönhetően előszeretettel használják az elegáns stílus kedvelői, legyen az egy dohányzó asztal, egy konyhabútor, vagy akár egy nappali szekrény. Amennyiben szeretnél inspirációt, ötleteket szerezni, akkor látogass el Galéria menüpontunkra.

 

Egyedi készítésű tömörfa asztalokkal, bútorokkal kapcsolatban további információkért látogass el bemutatótermünkbe, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.