Egyedi konyhapult amely fa asztalban végződik fekete konyhaszekrénnyel

Alakítsd konyhádat, a saját igényeidhez!

Szerző:

Dátum: október 14, 2017

Manapság, rohanó világunkban egyre inkább felértékelődik az otthon töltött idő. Lakásunk különböző helyiségeit úgy alakítjuk, hogy az ott töltött idő a lehető legkomfortosabban teljen el. Igaz ez a nappalinkra, vagy a hálószobánkra, de mi a helyzet a konyhánkkal?

Korábban már írtunk arról, hogy miért érdemes egyedi konyhabútorokat készíttetni, és ennek milyen előnyei vannak. Ha kíváncsi vagy rá, és még nem olvastad, akkor itt eléred a cikket.

Fekete konyhapult fehér konyhaszekrényekkel

(fekete konyhapult, fehér konyhaszekrényekkel)

 

Lakásunk egyik központi helyisége, a konyha!

Ha megkérdezik tőled, hogy otthonod mely helyiségében töltöd a legtöbb időt aktívan (mikor nem alszol, és nem pihensz) akkor neked mi jut először az eszedbe? Minden bizonnyal a konyha. A konyhába nem pihenni jár az ember, hanem alkotni, vagy akár kikapcsolódni, ha épp a főzés a hobbid. Minél több időt töltesz a konyhádban, annál fontosabb, hogy olyan kialakítása legyen, amely minden igényedet kielégíti. Mivel lakásunk egyik központi helye, ezért nem csak a funkcionalitás fontos, hanem az is, hogy a konyhád olyan designnal rendelkezzen, amelyben jól érzed magad.

Modern konyhai design fekete konyhabútorokkal

(modern kontrasztos konyha design, fekete-fehér konyhabútorokkal)

 

Design a konyhában.

Konyhánk kialakítása során fontos szempont lehet a design. A konyha design nem csak arra szolgál, hogy javítsa a komfortérzetet, hanem apró trükkökkel javíthatjuk lakásunk összképét. Ez kifejezetten igaz akkor, ha a konyhánk és a nappalink egybe van nyitva.

Egy kisebb alapterületű konyha esetében érdemes világosabb színű konyhabútorokat használni, ezzel is tágítva a teret és csökkenteni a zsúfoltság érzését. A leggyakoribb a fehér színvilág, de nyugodtan lehet más világos színekben is gondolkozni, mint például a sárga, vagy akár egy világosabb tónusú fából készült konyhabútor is növelheti a térhatást konyhánkban.

Modern konyha matt fekete konyhaszekrénnyel natúr fa asztallal

(modern konyha, matt fekete konyhaszekrénnyel, natúr fa asztallal)

 

Ezzel szemben a sötétebb színek modernebb, letisztultabb hatást kölcsönöznek a konyhának. Amennyiben a konyha alapterülete nagyobb, akkor érdemes számításba venni a sötétebb árnyalatokat. A modern konyhai designra jellemzőek a sötétebb színek és a letisztult formavilág.

Szép és praktikus konyhák? Igen!

Mint ahogy azt már említettük a design mellett nagyon fontos, hogy olyan konyhabútorokkal rendelkezzünk, amelyek tökéletesen megfelelnek az elvárásainknak. Sokakban élhet még az a tévhit, hogy ami szép, az nem lehet egyben praktikus is. Ez egyáltalán nem igaz!

Itt meg kell állni egy kicsit, és át kell gondolni néhány dolgot. Hogy pontosan mire, és hogyan használod a konyhádat. Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, hogy a számodra lehető legpraktikusabb konyhaszekrényeket alakíthassuk ki.

  • Milyen gyakran főzöl a konyhádban?
  • Mennyi konyhai eszközt szeretnél tárolni a konyhádban?
  • Mely konyhai eszközöket használod a leggyakrabban?
  • Mekkora méretű edényekkel, tányérokkal rendelkezel?
  • Mekkora lesz a konyha területe?

Ez azért fontos, mert érdemes olyan konyhabútorokat beszerezned, amelyek alkalmazkodnak a szokásaidhoz. Ha nagy a család, gyakran főzöl, akkor bizonyára sok edénnyel, tányérral rendelkezel, és ezeket könnyen elérhető helyen szeretnéd tárolni.  Ezért olyan konyhaszekrényekre van szükséged, amelyben könnyedén hozzáférhetsz a nagyobb edényekhez is. Ezt úgy lehet megoldani, hogy egyéni méretű fiókokat, polcokat készítünk, amelyek megfelelőek a különböző méretű edények tárolásához.

Egyedi konyhapult amely fa asztalban végződik fekete konyhaszekrénnyel

(egyedi konyhapult, amely fa asztalban végződik, fekete konyhaszekrénnyel)

 

Ha kevesebbet szoktál főzni a konyhában, de szereted, mondjuk a finom borokat, akkor neked hasznos lehet egy bortároló rekesz kialakítása a konyhában, vagy akár egy olyan konyhaszekrény, amelybe beépítheted saját borhűtődet.

Amennyiben egyszerre sokat főzöl, akkor biztos Te is jártál már úgy, hogy nem fért el az összes alapanyag. Ez esetben neked fontos lehet a konyapult kialakítása, mérete. Itt szintén szóba jöhet a funkcionalitás, és kialakíthatunk, mondjuk apró kis tároló réseket a különböző méretű vágódeszkáknak a konyhapultban, amelyeket csak egy mozdulattal ki kell húzni.

A konyhabútorok, konyhaszekrények funkcionalitásának csak a képzelet szabhat határt. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy főként mire és hogyan használod a konyhád, akkor tisztában leszel azzal is, hogy számodra mely funkciók, praktikák lehetnek fontosak. Ezeket érdemes felmérni a konyhabútor tervezése előtt, és már így kialakítani és legyártani azt.

 

Modern, futurisztikus konyha, egyedi konyhaszekrénnyel

(modern konyha, egyedi formavilággal, kontrasztos színekkel)

 

Használj ki okosan minden helyet a konyhában!

Arról már beszéltünk, hogy milyen fontos jellemzője a konyhának hogy praktikus legyen. Könnyen tárolhasd a konyhai eszközöket és a hozzávalókat. Mi a helyzet azonban a mosogató alatti résszel? Adunk egy tippet, hogyan használhatod ki a mosogató alatti részt a legjobban.

 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba az EV Smart okos víztisztítójával.

Az Egyedi Design Stúdió szeretné a figyelmedbe ajánlani ezt a forradalmian új megoldást, amely által garantáltan egészséges, ásványi anyagokban gazdag víz fog folyni a csapból, és mindez észrevétlenül, mivel az EV Smart víztisztítója könnyedén elfér a mosogató alatt.

 

Hogyan működik?

Az EV Smart okos víztisztító a fordított ozmózis elvén működik, amely technológiát korábban a NASA fejlesztette ki.  4+1 lépcsős szűrési folyamaton megy keresztül a víz, így kiszűrhető minden kémiai és fizikai szennyezőanyag, vegyi anyag, baktérium. Mivel átfolyós rendszerrel működik, ezért nincs szükség külön tartályra, így még kompaktabb a berendezés.

 

Mitől lesz egészséges a víz?

Az EV Smart víztisztítója rendelkezik egy ásványi anyag visszakeverő rendszerrel, amely a vezetékes vízben található fontos természetes ásványi anyagokat visszakeveri a 4 lépcsős szűrésen átment vízbe. Ezáltal nem csak tiszta, hanem egészséges is lesz ivóvizünk!

Kompakt EV Smart okos víztisztító

(észrevétlen EV Smart okos víztisztító a mosogató alatt)

 

Mitől lesz okos az EV Smart víztisztító?

A beépített mérőszondáknak és mikroszámítógépnek köszönhetően bármikor könnyen ellenőrizheted, hogy milyen a víz minősége. A tárolt adatokat, mint például vízátfolyás, vízösszetétel, bármely okos eszközön kényelmesen megtekintheted. Emellett az EV Smart okos víztisztító magától jelzi, ha például valahol vízszivárgást észlel, vagy a szűrők cseréje esedékessé vált.

 

Öntisztító!?

Az elektromos öblítő rendszernek köszönhetően az EV Smart okos víztisztító 12 óránként automatikusan átöblíti magát, így megakadályozva a pangó víz, valamint a baktériumok kialakulását. Ezáltal nem neked kell rendszeresen ellenőrizned, tisztítanod a készüléket, hisz megteszi ezt helyetted.

Az EV Smart víztisztító kompakt, kis helyen is elfér

(kis helyen is elfér az EV Smart víztisztító)

 

Fontos, hogy a konyhádat ne csak praktikus és esztétikus konyhabútorokkal rendezd be, hanem figyelj arra is, hogy egészséges ételek készüljenek el benne, aminek az egyik alapja az egészséges víz. Ha szeretnél többet megtudni az okos víztisztítóról, vagy tanácsot kérni, konyhaszekrények tervezéséhez, kivitelezéséhez, akkor keress meg minket elérhetőségeinken, vagy látogass meg bemutatótermünkben.