Unod már, hogy nem férsz el az asztalodon? Nem találod az igényeidnek megfelelő asztalt?

Szerző:

Dátum: szeptember 29, 2017

Ahány asztal, annyi szokás! Az nem vitás, hogy otthonunk leggyakrabban használt bútora az asztal. Minden asztalnak megvan a maga funkciója, legyen az étkezőasztal, dohányzóasztal vagy tárgyalóasztal. Biztos te is jártál már úgy, hogy nem fértél el a dolgozóasztalodon, vagy a családi ebédnél nem fért fel minden fogás az asztalra. Megmutatjuk, mi alapján érdemes megtervezni egyedi asztalodat.

Fa ebédlőasztal design lábakkal

(Tömör fából készült étkezőasztal)

Ahogy azt már említettük a leggyakrabban használt bútordarabunk az asztal. Asztalnál étkezünk, asztalnál dolgozunk, asztalnál tanulunk és még rengeteg tevékenységet sorolhatnánk, amely során használjuk asztalunkat. Épp ezért fontos, hogy olyan asztalnál végezzük ezeket a tevékenységeket, amelyek tökéletesen igazodnak az általuk betöltött szerephez.

Az asztalok közül is a leggyakoribb, amely minden háztartásban megtalálható az az étkezőasztal. Elsődleges funkciója hogy itt fogyasztjuk el ételünket, de az étkezőasztaloknak több funkciója is lehet. Egy családi társasozás, vagy közös tanulás a gyermekünkkel, a pókerparti a haverokkal többnyire az étkezőasztalnál történik. Mondhatni lakásunk egyik központi eleme, ezért is fontos, hogy ne csak funkciójában, hanem designban is tökéletesen passzoljon lakásunk adott helyiségéhez.

Az étkezőasztalnál kalkuláljuk bele, hogy hány tagú a család, vagy mekkora a rokonság, hogy a családlátogatásoknál is mindenki kényelmesen elférjen az ebédlőasztal körül. Az asztal mérete mellett meg kell tervezni a formáját is. Kerek, ovális vagy négyszögletű asztal lenne az ideális? Nézzük meg, melyik formavilág illene legjobban a helyiségbe, vagy akár a helyiség mérete alapján is meghatározhatjuk, hogy a lehető legtöbb szabad hely maradjon.

Fából készült egyedi design tárgyalóasztal fél lábakkal

(Egyedi fa dolgozóasztal, design X lábakkal)

Az étkezőasztal mellett a másik leggyakrabban használt asztaltípus a dolgozóasztal. Itt töltjük el munkaidőnk nagy részét, szóval kifejezetten fontos, hogy komfortos legyen, és kényelmesen elférjenek napi munkaeszközeink rajta.

Mivel sok időt töltünk el a dolgozóasztalunknál, fontos az ideális asztalmagasság. Ha túl magas, vagy esetleg túl alacsony az asztalunk, akkor helytelen testtartásban fogjuk tölteni a napunk nagy részét, amelynek hosszútávon súlyos egészségügyi következményei lehetnek.  A legtöbb ember számára a 72-75 cm közötti magasság megfelelő, és ideális esetben a szék magassága is állítható kell hogy legyen.

A két leggyakrabban használt asztaltípust, az étkezőasztalt és a dolgozóasztalt említettük eddig, de rengeteg más asztalt is használunk. A hálószobákban gyakori a fésülködőasztal vagy pipereasztal. Ezek jellemzően kisebb asztalok nagy tükörrel és gyakran valamilyen világítással felszerelve. Sok praktikus tárolóval rendelkeznek, ahol a hölgyek kényelmesen tárolhatják kozmetikumaikat.

Irodákban a tárgyalóasztal lehet egy központi elem, ahol a nagy üzletek megköttetnek. Itt fontos lehet, hogy nagy legyen az asztal, amely tekintélypancsoló, és egyben sok résztvevő számára biztosít helyet. Emellett a design is fontos szempont lehet, amely megfelelően tükrözi a cég profizmusát, szellemiségét.

Összességében az asztal egy meghatározó bútora lehet mindennapjainknak, legyen az akár egy dohányzóasztal ahol a reggeli kávénkat kortyolgatjuk, vagy épp egy konzol asztal, amely otthonunk pompás dísze lehet. Az asztalok körülvesznek bennünket, és meghatározzák egy adott helyiség stílusát, hangulatát.

Ha már meguntad régi asztalodat, szeretnéd átalakíttatni vagy egy teljesen új, egyedi asztalt készíttetni, akkor várunk szeretettel bemutatótermünkben, ahol segítünk megtervezni a tökéletes asztalt, kiválasztani a hozzá legjobban illő anyagot, legyen az fa, fém, üveg, beton vagy bármi más, és el is készíthetjük neked egyedi asztalod, ami biztos, hogy tökéletesen ki fogja szolgálni igényeidet.

Bármilyen kérdésed lenne, vagy ha Te is szeretnél egy egyedi asztalt, akkor várjuk megkeresésedet elérhetőségeinken. Addig is tekintsd meg Galériánkat, ahol láthatod eddigi elkészült munkáinkat.